Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

De nieuwbouwwoningen die nu gebouwd worden, hebben een EPC van 0,4. Dat betekent dat je straks een heel energiezuinige woning woont. Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. Jouw woning in La Couronne heeft door de hele woning vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. Zie voor meer voordelen deze pagina.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Zijn de brochures al beschikbaar?

Ja, deze vindt u bij downloads. U kunt de brochure ook afhalen bij een van de makelaars.

Wanneer start de verkoop van het project?

De inschrijfperiode van La Couronne liep van 14 tot en met 21 maart 2018. U kunt zich niet meer inschrijven.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Vanaf start verkoop is een lijst beschikbaar met de ruwbouwopties. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, afwijkende openslaande deuren etc. Tijdens het verkoopgesprek bij de makelaar ontvang je de volledige optielijsten.

Wanneer start de bouw?

Zodra o.a. 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de aannemer opdracht om het project te bouwen. De bouw start naar verwachting in september 2018.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is natuurlijk mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. Als je in het begintraject koopt en de facturen op tijd betaald, heb je echter niet te maken met rente.

Wat betekent V.O.N. (vrij op naam)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Verkoopinformatie

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX ‘s-Hertogenbosch
(073) 6 122 344
nieuwbouw@boumij.nl

AMB Makelaars Vught
Dorpsstraat 7
5261 CJ Vught
(073) 711 37 03
vught@amb-makelaars.nl